Da vi var i New York, så jeg i frysedisken at man kunne købe frosne chokoladeovertrukne bananer på pind. Altså ligesom en ispind, bare med en banan der var dyppet i mørk chokolade.
Og da jeg sad og surfede efter sjove Halloween snacks, faldt jeg over bananer på pind, overtrukket med hvid chokolade og pyntet med 3 prikker så det ligner spøgelser.
Jeg synes det kunne være sjovt at prøve at kombinere de 2 versioner af banan på pind, så det blev til frosne chokoladebananspøgelser :)
|
Frosne bananspøgelser på gafler |
Frosne bananspøgelser
2 alm. bananer (eller 3 små)
50-75 g hvid chokolade, smeltet
Meget lidt mørk chokolade til øjenpynt
Bananerne skæres over i en god portionsstørrelse. Hvis de er helt små er det perfekt, så skal de bare halveres og de har begge spidse ender. Hvis den deles i 3, skal den midterste stumpe spidses med en kniv for at få spøgelsesform (se til venstre på billedet nedenunder). Bananerne spides i bunden med små gafler eller ispinde hvis man har det.
Chokoladen smeltes (jeg gjorde det i mikroovn) og bananerne vendes rundt og dryppes af. De sidste bananer kan næsten ikke vendes, da der er så lidt tilbage, så jeg hælder det over med en lille ske i stedet.
De overtrukne bananer kommes på et fad med bagepapir og i fryseren. Inden for en halv time burde de være frosne nok til lige at tage op og sprøjte øjne og mund med smeltet mørk chokolade.
Og så tilbage i fryseren til de skal serveres.
Set i bakspejlet, tror jeg sagtens man bare kan give halve banener øjne og mund, og undvære den hvide chokolade. I Danmark er hvid chokolade jo faktisk gullig, hvor i USA kan man få den snehvid. Så de ændrer ikke rigtig farve af at blive dyppet, og så kan man spare lidt på sukkerkontoen.
|
Spidet bananer der er klar til at blive dyppet i hvid chokolade |
Etiketter: Børn, Halloween