4-stks-Brownies

Normalt når jeg bager brownies, bager jeg med den opskrift jeg har med olie som fedtstof. Men da det ikke er altid at jeg har neutral smagende olie i huset, er det godt at have en back-up opskrift til smør, selvom det godt kan erstattes. Men denne er ret god og så er det en meget lille portion, så det passer med at vi spiser et stykke hver til aftenkaffen og så er der et stykke til hver til eftermiddagskaffen dagen efter.
Man er sommetider nød til at bage en lille kage, når man ikke kan lade være med at skære sig et lille stykke kage, hver gang man passerer køkkenet, hvor gennemgangsfrekvensen sjovt nok øges når man ved der står en kage...

4-stks-brownies
50 g smør (blødt/smeltet)
1 æg
125 g sukker
50 g hvedemel
2 spsk kakao
1 tsk vaniljesukker
½ tsk salt
100 g hakkede hasselnødder/mandler til topping (kan udelades)
Smør og rasp til bageformen

Pisk æg og sukker lysegult og kom blødt/smeltet smør ved og pisk det hele godt sammen.
Kom alle de tørre ingredienser i og mix det godt.
Bageformen (eller bagepapiret) smøres med lidt smør og drysses med rasp før dejen kommer i. Det giver en god bund.
Fordel det i bageformen, det flyder ud under bagningen så det skal ikke være perfekt.
Kom de hakkede nødder ovenpå.
Bages ved 175°C i ca. 25-30 min. Den skal helst være lidt underbagt, så den er blød i midten og det hænger på en pind hvis man stikker den. Når den er kølet af sætter den sig mere og det giver en god tæt konsistens.
Bageform: ca. 25×8 cm (en lille sandkageform)
Den smager også godt med en kugle is og lidt frugt til