Her til nytår ville jeg gerne bage nogle flutes til maden, men da alt andet skulle på grillen, synes jeg det virkede lidt spild at tænde ovnen kun for at bage brød, når grillen nu var tændt.
I sommers væltede vores bagesten ned over en sten og knækkede, så den er røget ud. Og det er ret svært at finde en fremgangsmåde på nettet hvor man IKKE skal bruge en bagesten i grillen.
Men da grillen skulle holdes omkring de 200-225C kunne det jo ikke være helt umuligt over indirekte varme, da jo burde være det samme som en ovn.
|
Dejlige basilikumflutes lige fra grillen |
Resultatet blev rigtig godt, de 2 flutes blev bagt hver for sig pga pladsmangel i grillen. De hævede på et stykke måneformet bagepapir, kom op på brødholderen og så røg de på grillen over indirekte varme i ca. 30 min. De stod over en alubakke med kartofler, så måske det var gået hurtigere hvis den ikke havde været der.
Brødet var bagt flot, fin krumme og det havde en dejlig grilsmag. Temperaturen holdte sg hele tiden ml. 200-225C.
Opskriften på brødene er her (1/2 portion): Krydderurtebrød
Der er kun brugt frossen basilikum som krydderurt og ingen kerner. De blev penslet godt med olivenolie og duftede så godt af pesto da de kom ind i huset.
|
Bagepapiret klippes efter brødholderens form og brødene ligges til hævning |
|
Efter hævning kom brødet på grillen i en halv times tid |
Etiketter: BBQ, Brød, Krydderurter