Så er det ved at være sidste chance for at få klippet podekviste til opbevaring og barkpodning i april.
Sidste år skrev jeg et par ord om opbevaring af dem: se her
I år har jeg tænkt mig at prøve at grave nogle ned i jorden, med håb om at mosegrisene ikke finder dem, og at frosten slipper jorden så det overhovedet kan lade sig gøre. Om ikke andet gemmer jeg stadig nogle i køleskabet og jeg tænker også at prøve for sjov at smide nogle i fryseren.
|
Podemester Boi i aktion med basten |
I dag var jeg på podekursus med Boi Jensen fra De gamle sorter hos Æbleværkstedet. Der var masser af podeglade mennesker og Boi kom med masser af tips og tricks, bla. en opskrift på hjemmelavet podevoks: 1 del ler og 1 del hundelort (den springer jeg vidst over).
En anden ting han nævnte var at kniven skal slibes i 15 graders vinkel (kun den ene side), da for meget gjorde den sløv og for lidt gjorde at den hurtigt blev sløv.
Da det blev tid til at vi skulle pode, var jeg dog så bundfrossen at jeg valgte at tage mine grundstammer og podekviste med hjem.
Herunder ses et eksempel på spaltepodning, som skulle være god til rhododendron i august. Han sagde at hvis man kendte én der havde sorten 'Cunningham's White', kan man lave en masse stiklinger af den, da det skulle være den nemmeste (det er ikke alle rhododendron man kan lave stiklinger af med succes). Stiklingerne skal så bruges som grundstammer til andre sorter. Spaltepodningen i august skulle kunne vokse sammen på kun 3-4 dage, og når podningen skyder i april, skal man klippe originalgrenen af over podestedet.
|
Spaltepodning, som skulle være optimalt for rhododendron i august |
Etiketter: Blomster, Podning, Æbler