Svampefodring med kaffegrums

Min eneste overlevende kaffegrumsesvamp efter fyret strejkede, klarer sig stadig fint i køkkenskabet og jeg har fodret den et par gange med kaffegrums.
Frisklavet stempelkamdegrums er guf for østershatte
Det er ikke raketfart at østershatte vokser, men det gør heller ikke noget, det er rart at smide sit affald som investering og vente og se. Farten ville også kunne sættes op, hvis stuetemperaturen blev hævet, men efter vi er oppe på 20 grader igen går det noget hurtigere.
Jeg ville sagtens kunne smide kaffegrums på oftere end jeg gør, da der er godt gang i den, men det er ikke altid jeg får husket det og svampene skal nok klare sig.
Så længe der er noget at leve af holder myceliet sig i live, jeg får selvfølgelig ikke svampe ud af det lige med det vuns, det bliver først når krukken er ved at være fuld, at jeg sætter den til blomstring.
Da jeg tilsatte sidste gang tog jeg nogle billeder af processen, før jeg tilsatte ny grums, så glasset ud som efter 9 dage, en stor hvid pelsklump, som klapsede helt sammen da jeg rørte den nye grums i.
Grumsen tilsættes og røres godt rundt
Efter 2 dage ser man tydelig pelsen
Efter 9 dage er det tilsatte grums stort set dækket og myceliet vandrer op af siderne
NOTE: I foråret da vi begyndte at rive køkken og stue ned, måtte jeg flytte den og der var ikke et godt sted til den, så det resulterede i at den døde og en grøn mug bredte sig ud over den. Når vi er færdige med at bygge må jeg prøve igen.

Etiketter: