Livas første rottefangst

Det er en meget ambivalent følelse når ens hund dræber en rotte.
Jeg er helt vildt stolt og glad for at hun får brugt sine instinkter og alle hendes sanser, men samtidig er det ikke fedt at der er en rotte på vores matrikel (er anmeldt til kommunen).
Vi havde en stor big balle halm stående med pressening på og der var den ved at slå sig ned, så da Jacob løftede presseningen hapsede Liva den. Halmballen er nu spredt ud i under nogle træer, for at nære jorden og forhåbentlig give mere liv til de honningsvampe og parasolhatte, der har vokset der hele efteråret.
Halmen bliver spredt under høje træer
Liva er jo en Dansk-svensk gårdhund og racen bliveer også omtalt som rottehund, så det ligger i generne at hun jager gnavere og andet småkravl der bevæger sig hurtigt, helst på jorden.
Hun har altid jagtet fluer, løbebiller og natsværmere til stor underholdning og hun har nok fanget og dræbt 3-4 mus efterhånden. 
Ironisk nok har hun gravet i flere hundrede musehuller og det er ikke der hun fanger dem, det er enten tilfældige forbipasserende eller hvis vi har løftet/flyttet på noget hun har haft muligheden og succesen.
Men nu har hun altså taget en rotte, som er lidt anderledes, da musene får et hug og så er de døde, men rotter får lidt flere hug, da de er mere sejlivede og større, og de skriger (piver meget højt). 
Da hendes adrenalinniveau indfandt normallen, var hun meget træt, som man kan se på billedet :)
En træt rottejæger
Så det er ikke vildt hyggeligt at overvære, men når man tænker på hvor mange dage rotter skal lide når de spiser rottegift, har man det lidt bedre igen. Rottegift dræber rotter langsomt og smertefuldt, hvor hunde gør det hurtigt men selvfølgelig stressende for rotten.
Når den er død er hun fuldstændig ligeglad med den og går videre som om ingenting er sket og hun skal jage mere, det gør hun også med musene. Så der er nogle rovdyr der får glæde af dem den følgende nat, da vi smider dem ud på marken. 
Det er også en fordel med en rottehund vs. rottegift, da en rotte/mus der lige har spist gift, faktisk kan overfører giften til rovfugle, hvis de spiser dem. 

Da vi havde hørt puslen under presseningen, filmede jeg det, da vi bare troede det var en mus, men vi blev klogere, da den begyndte at skrige.
FØLGENDE FILM SKAL IKKE SES AF BØRN UDEN VOKSNE ELLER SARTE SJÆLE!


Etiketter: