Gemmeæbler

Så er Belle de Boskoop plukket med stor forsigtighed. Der var en del der selv var røget ned og lige så snart jeg rørte nogle af æblerne med frugtplukkeren, røg der 2-3 stykker ned, så jeg har nok været lidt sent ude.
Æblerne er utrolig hårde og faste og jeg forestiller mig at det kan holde sig i rigtig lang tid, det skulle i hvert fald gerne holde sig til slut februar. Og som tiden går skulle det blive endnu bedre, så man til sidst kan bruge det til spiseæble. Det er lidt spændende, da jeg altid har troet at gemmeæbler ville være hårde og melede, men jeg blev positivt overrasket over min kollegas æbler sidste vinter, så nu tester jeg Belle de Boskoop.
En stor kasse med store flotte Belle de Boskoop
Alle æblerne står ude indtil videre, i tremmekasser så der er god ventilation. De står i et indhak, så de får ikke den værste kulde, men når det bliver koldere, må jeg finde et andet sted til dem.
Sidste år havde jeg dem i et skur, i frugtpapkasser fra detailhandelen, men de blev lynhurtigt mugne, så det var et tydeligt tegn på manglende ventilation.
De æbler jeg har haft plukket indtil videre, har klaret sig godt i kasserne og ikke blevet rynkede eller mugne, så jeg tror det er en god løsning jeg har fundet i år.
Jeg efterser kasserne for rådne æbler et par gange om ugen, og kassere dem straks hvis de får bløde pletter, så det ikke smitter de andre, hvilket høns og kaniner er glade for.

De podede træer fra i marts (se her) står stadig i potter og jeg håber jeg får sat nogle af dem ud inden frosten går i jorden, men da vi nu har lagt os syge igen igen, har det lange udsigter desværre.
Podede æble- og pæretræer fra marts
Hønsenes bøgetræ er virkelig smukt for tiden

Etiketter: