Flere svampeforsøg i gang

Jeg har svært ved at begrænse mig, så efter at have fundet utallige metoder for at kunne dyrke mine egne svampe derhjemme, bestilte jeg noget svampemycelium over nettet som jeg ikke umiddelbart kunne finde som svampe i butikkerne (lige i den uge i hvert fald).
Af de svampe jeg i øjeblikket har prøvet og er i gang med at klone/opformere vha. forskellige metoder (se her), har jeg fundet følgende med hel stok i butikkerne: Alm. blågrå østershat, champignon, enoki og kejserhatte. Alle danske, og de 2 sidste var ydermere økologiske.
På Ebay.co.uk fandt jeg en englænder (mushroombox_uk) der solgte mycelium (mushroom spawn) og havde høj rang/point/tilfredshed og bestilte 4 slags mycelium; Shiitake, Nameko, Black poplar og gul østershat (har skrevet lidt om dem her). De kostede 1 pund hver (for 30 g) og porto slog han sammen, så for under 100 kr har jeg fået 4 forskellige slags mycelium sendt til min dør fra England, imponerende at det kan lade sig gøre, og så indenfor få dage.
De gule var desværre udsolgt, så dem eftersender han senere, selvfølgelig uden merpris.
3 af de 4 pakker mycelium fra England
Kejserhattene og enoki er prøvet på skoldede bølgepapruller i syltetøjsglas, men indtil videre er det kun kejserhattene der er i gang. Den er til gengæld langt hurtigere og mere aggressiv end den alm østershat som skulle være den mest aggressive, men det kan nok ændre sig.
Det indkøbte mycelium er jeg ikke helt kommet i gang med endnu, men jeg planlægger at dyrke dem på kogt byg og hårdttræs-savsmuld (hvis jeg ellers kan finde sidstnævnte i ren form).
Kejserhatte og en tynde skiver af stokkenes sider hvor man kan ane hvid pels (4/nov)
Kejserhattemycelium efter 12 dage (20/nov)
Kejserhattemycelium efter 12 dage (20/nov)

Etiketter: