Syriske roser

Min morfar og mormor har haft 3 forskellige syriske roser (Hibiscus Syriacus), som min mor har overtaget. De skulle vist alle være stiklinger, jeg ved i hver fald 2 af dem er.
Blå-lilla hibiscus med mørkerød midte
De ligner en indendørs hawaiiblomster, blomsten og bladene er bare mindre og så er den vinterhårdfør.
De har i hvert fald klaret de sidste 25-30 års vintre i Herlev. Men min mor har vist også givet dem granris om vinteren.
Nu har jeg fået min egen have, så for at vi kan have en backup og jeg også kan nyde dem herhjemme, har jeg taget stiklinger af dem.
Syrisk rose fra mine bedsteforældre
Sådan gjorde jeg:
Stiklingerne er taget den 14. september mens der var masser af blomster på busken.
Jeg har taget grenstykker af forskellig afhærdning og med 2-3 bladsæt.
De nederste bladsæt har jeg pillet af og det øverste har jeg ladet et blad siddende. Hvis bladet har været meget stort har jeg klippet halvdelen af det, med en skarp saks.
Stiklingerne er stukket i en potte med planteskolejord og sat udenfor i nogenlunde læ og ikke et sted hvor de tørrer ud lige med det samme, når solen bryder frem.
29/OKT/2012: Alle bladene er nu faldet af og jeg kan blive i tvivl om de lever, de bliver stående til foråret hvor jeg vil prøve at tage nogle vinterstiklinger som back-up. Potterne blev flyttet i drivhus
3/MAR/2013: Back-up stiklinger er taget, men står udenfor
17/APR/2013: Septemberstiklingernes knopper er svulmede, så de er i live! Marts-stiklingerne er ikke svulmede, men de står også udenfor under fiberdug, så der går nok 1-2 uger før jeg ser noget på dem.
Hvid hibiscus med mørkerød midte
Lyserød hibiscus med mørkerød midte

Etiketter: ,