Drivhuset i oktober

Kulden er for alvor på vej og det kan mærkes i drivhuset.
Det er blevet koldere både dag og nat og fugtigheden er høj. De svageste planter er begyndt at få bladlus på de yderste skud og blomster og Capsicum chinense'erne er blevet gullige og bruger deres sidste energi på at modne de resterende frugter.
De planter som jeg synes var for medtagede og som jeg ikke ville gå videre med har jeg høstet alle frugter, modne som umodne, og planterne er klippet ned og kasseret.
De planter som jeg vil overvintre står stadig og dem gør jeg først noget ved i november.
Chilier i forskellige farver og former
Jeg har studset over at der er nogen der har pillet i potteplanterne, da jorden har været helt porøs i overfladen i noget tid. Men her for nylig fandt jeg synderen, en lille tudse!
Efter at have læst lidt på nettet, fandt jeg ud af at det er meget normalt at de slår sig ned i et drivhus og om dagen graver de sig ned i potterne pga. fugtigheden.
Jeg har prøvet at lave en god potte til den med dejlig løs og fugtig jord, men han har sin egen vilje, så han har været lidt omkring.
Hvad jeg ikke forstår er at han er kommet op i over 1 meters højde, for der er ikke nogle trin op til nogle af de potter han jævnligt er i.
Hr. Tudse kigger op under laurbærbladene

Etiketter: ,