Så har der været gang i bryggeriet, det er blevet til 4 forskellige slags øl, som skulle være klar til jul.
Alt krydringen har været tilsat når der koges med humlen, men det har været pakket i tefiltre med en snor om, så man lige kan hive det op, hvis det bliver for kraftigt.
Inspiration til mængde af de forskellige krydderier har jeg fundet på BeerCalc, som er en super side at finde inspiration til anderledes øl, man skal bare vide hvad man leder efter og håbe at folk har givet dem søgbare titler.
Øllene er lavet d. 14/sep/2012 og til jul vil jeg skrive et indlæg om smagen, om de blev for svage eller kraftige i krydringen.
 |
Krydderipose til øl |
Juleøl
1500 g pilsner malt
500 g WEY Cara RED
5 liter vand (+5 liter sparging)
2,5 g 8% Humle (1 times kogning)
2 g 17% Humle (10 minutters kogning)
Krydring tilsat pr. 10 L urt:
3 nelliker, 1 knust stjerneanis og 1 kanelstang de sidste 10 minutter
Chiliøl
1500 g pilsner malt
500 g WEY Cara RED
7 liter vand (+2 liter sparging)
2,5 g 8% Humle (1 times kogning)
2,5 g 17% Humle (10 minutters kogning)
Krydring tilsat pr. 10 L urt:
Frisk gul citronchili (3 små, i alt 10 g) i de sidste 15 minutter +
Frisk Habanero Naranja Picante i de sidste 5 minutter (1 stk på 3 g)
Chilierne var halveret og renset for frø.
Ingefærøl
1500 g pilsner malt
500 g WEY Cara RED
7 liter vand (+2 liter sparging)
2,5 g 8% Humle (1 times kogning)
2,5 g 17% Humle (10 minutters kogning)
Krydring tilsat pr. 10 L urt:
50 g frisk ingefær skåret i små tern, kogt med i de sidste 15 min
Lakridsøl
2000 g pilsner malt
7 liter vand (+3 liter sparging)
2,5 g 8% Humle (1 times kogning)
2,5 g 17% Humle (10 minutters kogning)
Krydring tilsat pr. 10 L urt:
25 g engelsk lakrids kogt med de sidste 10 minutterEtiketter: Hjemmebryg