Stikkelsbærmarmelade med chili

Når stikkelsbær er umone indeholder de et meget pektin som bliver nedbrudt i modningen. Dvs. man kan bruge umodne stikkelsbær som et naturligt tykningsmiddel i syltetøj/marmelader.
Jeg har været lidt sent ude i år, så de er blevet halvstore og begyndt at modne, så der var ikke helt så meget pektin tilbage, men det er ikke blevet helt tyndt, så det går nok.
For at give den lidt spændning har jeg kommet chili og cironverbena i, i håb om et blidt kick og en fin citronaroma.
Stikkelsbær, citron verbena og chili
Stikkelsbærmarmelade med chili og citron verbena
500 g umodne stikkelsbær
3 stilke citron verbena
2-3 chilier, afhængig af styrke (man bliver nødt til at smage sig frem, start med spidsen..)
En lille sjat vand
sukker så det passer
Evt. atamon


Jeg pillede blomsten af stikkelsbærrene og kom alt undtagen sukker (og evt. atamon) i en gryde og startede forsigtigt op med varme.
Det simrede i 10 minuters tid med jævnlig omrøring og derefter maste jeg det igennem en sigte, så skaller og frø blev tilbageholdt.
Tilbage i gryden med mosen og så i med sukker til det passede, her afhænger sukkermængden meget af hvor umodne stikkelsbærrene er, derfor skal man smage sig frem.
Herligheden hældes på skoldede glas og der kan hældes atamon i hvis man ikke spiser det med det samme.
Chili- og stikkelsbærmarmelade
Noter: Styrken passede fint, den kom lidt snigende, men den var på ingen måde overdøvende. Jeg kunne slet ikke smage nogen citronaroma, så der skal mindst dobbelt så meget i næste gang af citron verbenaen.
Selvom den var sød og frugtig i smagen, var der også lidt grøn smag, så jeg tror jeg fryser bærrene og laver mere, når jeg har modne chilier.

Etiketter: , ,