Jeg fik for nylig en kæmpe rødbede af en kollega og havde 2 kyllingelår, en stor pose kartofler og gulerødder som skulle bikses sammen til noget aftensmad. Så jeg besluttede mig for at prøve at lave en Daube med kylling i stedet for ko, og det blev ret vellykket, da kyllingelår bliver super lækre når de langtidstilberedes.
Friske unge hvidløg direkte fra haven
Kyllinge Daube 1/2 pk bacon i små strimler 2 sæt kyllingelår, dvs. 2 over- og 2 underlår 1/2 kæmpe rødbede 4 kartofler 2 gulerødder 1 porre 2 løg i kvarte 4 fed hvidløg el. en håndfuld unge snittehvidløg 1 laurbærblad 2 hele nelliker Lidt persille, rosmarin, timianstilke, løvstikke (eller hvilke krydderurter man nu har) 1 par dl rødvin Hønsebouillon salt og peber
Grøntsagerne skrælles og skæres i grove stykker. Bacon ristes i en sautegryde og kyllingen brunes kort. Alt kommes i gryden og der kommes væske så det dækker 2/3. Man kan også stege det på en pande og komme det hele op i et fad, hvis man ikke har en stor sautegryde. Det hele kommes i ovnen ved 175C i 1 1/2 times tid.
Grovgrønt til en skøn daube
Det ser altid pænere ud før, men det smager bedre efter :)