Første gang jeg blev introduceret til denne fanastiske kage var i England i 90'erne, det er en fantastik kombination af tærtedej, cremet citron og marengs. Den er sød og syrlig på samme tid og et stykker er ikke nok. Udover det, kan man lave det meste i forvejen hvis man vil servere den for gæster. Og hvis man er i tidspres, har jeg læst at man kan købe færdig tærtedej og lemon curd, så skal man kun lave marengs fra bunden, og det er jo lige til at overkomme. Der findes mange forskellige opskrifter på citroncremen, men jeg er kommet frem til denne her som jeg synes er nemmest og bedst, det er en smagsag.
Lemon Meringue Pie og Caffe Latte
Citrontærte med marengslåg Tærtedej 200 g mel 75 g smør 35 g sukker et drys salt og vaniljesukker Vand så den kan samles
Citroncremen 2 stk citroner, saft af 2 stk og skal af 1 stk 3 dl vand 50 g majsstivelse 200 g sukker 1 spsk smør 3 æggeblommer (helt friske el. past.)
Marengs 3 æggehvider 100 g flormelis
Lav tærtedej og rul ud til en tærteform. Varm vand, majsstivelse, citron og sukker op i en gryde og når det tykner og bobler, slukkes der og tilsættes æg og smør. Lad den køle lidt af mens tærtedejen bages. Pisk æggehvider og tilsæt sukker lidt efter lidt. Bag tærtedejen i 10-15 minutters penge ved 200C, kom citroncremen i og smør marengsen ud over så den dækker det hele. Bag det hele til ved 150-175C indtil marengsen tager farve, det tager ca. 20-30 minutter.