Nu er vi på vej ind i æblesæsonen og for at det hele ikke bliver til gammeldaws æblekage med flødeskum, har jeg prøvet nogle nye opskrifter. Til denne kage brugte jeg næsten modne Fillipa, så de stadig var lidt syrlige/friske.
Æblekage med kokos
100 g smagsneutral olie
100 g sukker
2 æg
150 g mel
1½ tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
½ dl mælk
50 g kokos
200 g æbletern, med el. uden skræl
Pisk olie og sukker og tilsæt æggene.
Bland resten i, pånær æblerne og rør dejen godt sammen.
Vend æblerne i og kom dejen i en form.
Bag ved 175C i 30 min.
|
Klar til ovnen |
Noter: Den smager ikke så kraftigt og den er ikke så sød, så den fik lidt karamelglasur, det hjalp og fik den til at minde én lidt om brunsviger og drømmekage.
Karamelglasur: 50 g smør, 75 g farin, en slat vand, 100-150 g flormelis varmes i en gryde og hældes ud over kagen.Etiketter: Opskrifter, Æbler