Jeg har aldrig prøvet at lave eller smage en cheesecake, men nu har jeg lavet en cheesecake oven på en brownie med blåbær/citron-is.
Det er en dessert der slår én i gulvet :)
Brownie-delen
100 g smør
100 g mørk chokolade
125 g flormelis
2 små æg ell. 1 stort
50 g mel
Cheesecake-delen
200g flødeost
75g flormelis
1 tsk vanillesukker
1 æg
Blåbær/citron-is
200 g blåbær (jeg brugte frosne)
120 g brun farin
Saften af 1 citron
Skallen af ½ citron
1 tsk vanillesukker
2½ dl piskefløde
Sådan gjorde jeg:
Cheesecake-brownie
Lav brownie dejen og glat ud i en form, derefter hældes cheesecakedejen over og de bages sammen.
- Smelt chokoladen
- Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt æg.
- Bland melet godt i og vend chokoladen i dejen
- Spred ud i en form på ca. 20 x 20 cm
- Rør flødeosten sammen med sukkeret så massen bliver ensartet
- Tilsæt æg og pisk godt til, men ikke for længe da den kan skille
- Fordel cheesecakedejen på browniedejen og bag i 35-45 min ved 170C
- Cheesecaken skal være fast at røreved og må kun blive lidt lysebrun i kanten
- Lad den køle af og sæt den i køleskab i 2-3 timer eller natten over
Blåbær/citron-is
- Varm forsigtigt blåbær, citronskal og farin op til sukkeret er smeltet.
- Blend det hele med en stavblender (eller lad være)
- Køl helt af (se inspiration til dette på billedet herunder) og tilsæt citronsaft og vaniljesukker
- Pisk fløden og bland det hele sammen
- Sæt i fryseren og rør i det mens det fryser ind eller brug ismaskine hvis du er så beriget
Server cheesecake brownien med en kugle blåbæris - og kaffe til.
Etiketter: Kager, Opskrifter