Slagtekanin størrelse
Nu har vi både prøvet at slagte nogle dværgvæddere og nogle belgiske kæmper, for at finde ud af hvilken størrelse slagtekanin vi gerne vil have.
Dværgvædderen er lige lille nok, men passer fint til 2 personer, i 2 dage hvis man ikke er kødmonstre og bruger kødet til en gryderet. Så det er stadig værd at bruge som slagtekanin i mine øjne, især hvis man slagter hver gang man skal bruge det, fordi man ikke vil overbelaste fryseren/have frisk kød.
Den belgiske kæmpe er en af de største kaniner, kødmæssigt, den er meget lang i det og ikke så tæt i kroppen så den kræver noget mere tid til at blive stor. Den giver en stor god mængde kød, faktisk er den så stor at den skal i en suppegryde for at kunne være der og man skal have et stort spækbræt. På mit spækbræt stikker ben og hals ud på begge sider, selvom jeg bøjer den let sammen. Den er faktisk lidt uhandy, men den giver nogle store flotte stykker kød.
Konklusionen er at vi godt vil have noget midt i mellem men mest til belgisk kæmpe-siden, og det er så heldigt at de fleste kaninracer som er avlet til slagt også ligger i det område.
Avlshannen er valgt
Da vi fik fældet et stort pæretræ på gårdspladsen sidste år, donerede vi træet til en trædrejer i området. Vi synes det var synd det bare røg i brændeovnen, når det nu kunne gå til kunsthåndværk. Han var meget taknemmelig og havde planlagt avl med en Blå wiener, som vi nu har fået en hanunge af.
Han er født 7/9-2010 og er blevet døbt Albert. Han er dejlig rolig og nysgerrig.
Da hankaniner skulle kunne bruges i avlen så snart de er kønsmodne, har vi tænkt os at sætte ham sammen med vores belgiske kæmpe i vinter/forår 2011. Kaniner skulle blive lettest drægtige i januar-april, så jeg regner med vi sætter dem sammen i februar, afhængigt af om vejret er meget slemt.
Etiketter: Avl, Kaniner