Status på hyldeblomstchampagnen er at den stadig er i gæringsbeholder samt 2 flasker på køl.
Jeg lavede en måling i dag på den fra køl og har opsummeret resultaterne indtil videre.
Den der er på køl smager sødt og godt på nær den kraftige bismag af gær. Den der var i gærbeholderen smager surt og lidt snapseagtigt og den bliver nok kun drikket hvis man i forvejen er meget fuld.
Konklusion:
Jeg tror det mindre gode resultat er kommet af, at saften ikke har været iltet og der var meget lidt ilt i beholderen, og så har saften været for sur.
Fermenteringen (alkoholdannelse) skal være færdig i løbet af en uge eller 2.
Udover det har jeg på intet tidspunkt omstikket den så den har højst sandsynligt taget smag af de gærrester den har "ligget" på.
Næste gang:
- Mere kontrol under på pH-sænkning, dvs. ikke bare plaske citronsaft i...
- Iltning af væske inden gæren tilsættes
- Omstik bryggen med hævert undervejs=køb ekstra beholder
Etiketter: Hjemmebryg