Hvorfor flytbare bure?
Jeg kan godt lide idéen om at man kan flytte kaninerne (og hønsenes) bure rundt.
Det betyder at de gødningspiller de producerer ryger lige i græsplænen, og derved skal man kun muge ud inde i det tilhørende hus. Det betyder selvfølgelig også at der er kaninkugler og hønseklatter i græsplænen, så umiddelbart hælder jeg mere til kaniner i mobilbure.
Fordelen ved at have høns i burene er at når de er helt små kan man lukke dem fuldstændig inde i finmasket net, hvis man ikke har en stor gård der er sikret mod mus/rotter. Så skal man ikke tænke på om de bliver taget af rotter eller krager.
Konstruktion
Vi har et bur hvor man skal løfte i begge ender, men jeg ville gerne have et man selv kan trille rundt med.
Så i den ene ende skal der monteres et trillebørshjul, og i den anden ende lader man lægterne løbe lidt længere ud så man får nogle håndtag. Hvis buret laves smalt, kan der forlænges lodret med spyd så det mases ned i jorden så det ikke tilter hvis der er en hund/ræv/fuld mand der løber ind i det.
Egentlig vill jeg helst have at huset var inde i selve løbegården så de kunne løbe inde under, men hjulet skal være i linje med bundlægterne for at buret kan stå fladt.
Huset er i øvrigt hævet for at mindske fugt og for at mus ikke slår sig ned under det. Hvis buret skal stå det samme sted i flere dage, bliver græsset heller ikke gult pga lysmangel.
Yderligere har vi et problem på matriklen med at myrene graver jorden op under krukker og lign. så hvis vores mobilbure står mere end 2 dage så er der en mindre myretue når man flytter buret.
Med mindre man stiller det i total skygge skal man virkelig overveje skyggeforhold, så de ikke koger, de stakkels kræ. Toppen af løbegården kan evt. dækkes med fast tag, så kan de også tosse rundt selvom det regner.
Find så tynde lægter som muligt, for 38x57 bliver rimeligt tungt hvis buret blivet stort. Man kan lave forstærkninger i hjørnerne hvis man bruger meget tynde lægter.
Etiketter: Gør Det Selv, Høns, Kaniner